Over Podozorg Epe

Gezond(ere) voeten geven meer kleur aan het leven!

Dat is de drijfveer voor mij (Angelique Bekkema) en mijn team, om jonge en oude mensen te helpen als podoloog en eigenaresse van een voetzorg praktijk in Epe (dependence van onze vestiging in Apeldoorn), onder de koepel Podozorg Nederland.

Angelique over haar vak:

Ik heb passie voor mijn vak, maar nog meer vind ik het fijn als ik mensen bewust kan maken van het belang van gezonde voeten om meer te kunnen genieten van het leven. Pijn in de voeten kan tot veel ongemak en overlast zorgen. En beperkingen om de dingen te kunnen doen die men graag wil doen. Het is daarom belangrijk om tijdig de signalen uit uw voeten te herkennen maar bovenal erkent. Zodat op tijd een zorgplan kan worden opgesteld en resultaten kunnen worden behaald.

Bewegen en mobiliteit is belangrijk voor lichaam en geest. Maar met pijn in de voeten wordt het gelijk een stuk lastiger en maakt het leven er niet gelukkiger op. Nog vervelender wordt het als de pijn in de voeten structureel van aard is en allerlei reacties geeft in, of vanuit, andere delen van het lichaam, zoals de rug, heupen of knie, of zodat er sprake is van beperkingen in het normale dagelijks leven en de vrije tijd besteding.

Samenwerking tussen een (register) podoloog en andere professionals

Een bezoek aan een (register) podoloog kan verhelderend zijn. Voetklachten gaan vaak niet vanzelf over. De diagnose is belangrijk maar een zorgplan nog belangrijker. Soms zijn de klachten makkelijk te verhelpen met, bijvoorbeeld, steunzolen. Maar ook schoenadvies en andere hulpmiddelen kunnen uitkomst bieden en snel tot resultaat leiden. Samenwerking tussen een (register) podoloog en andere professionals, zoals fysiotherapeuten, orthopedische schoenmaker kan onderdeel zijn van een totaal behandelplan. Met als uiteindelijk resultaat voor de client: minder pijn, meer vreugde in het leven.

Medisch pedicure

Ook kan een bezoek aan een van onze medisch pedicures aanbevolen worden om uw voeten preventief te laten checken. Door een combinatie van unieke behandelingen en producten kunnen wij uw voeten zo lang mogelijk gezond houden en kan preventief een behandelplan worden opgesteld in het geval er signalen zijn dat de gezondheid van uw voeten afneemt.

Podozorg Nederland

De samenwerking met Podozorg geeft mij de mogelijkheid om, als zelfstandig (register) podoloog, een optimale dienstverlening aan mijn clienten te verlenen. Binnen Podozorg Nederland wordt veel kennis met elkaar gedeeld en worden we constant geprikkeld om te blijven innoveren. Zowel in behandelmethoden als praktische producten zoals steunzolen.

Lees meer over Podozorg Nederland

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.