Kies de beste schoenen voor uw voeten

Veel mensen ervaren het zomerseizoen als een moeilijk seizoen om trouw de steunzolen te blijven dragen. Vooral in deze tijd van het jaar komt dit probleem bij iedereen ter sprake. Wat zijn de beste schoenen voor mijn voeten? En moet ik altijd mijn dichte schoenen aan doen? Ook als het zo warm is?

Gelukkig zijn sneakers momenteel in de mode, daar zijn wij als podologen en podotherapeuten erg blij mee. Deze zijn er zowel voor de winter als voor de zomer en vaak kunnen de originele voetbedden eruit. Let natuurlijk wel op dat de sneaker stevig genoeg is om met steunzolen te kunnen dragen.

In dit artikel

In dit artikel beschrijven we de verschillende mogelijkheden voor het dragen van steunzolen in de zomer. Klik op een specifiek onderwerp om meer te lezen over:

Zomerschoenen met uitneembaar voetbed

Wil je toch een keer iets luchtigers aan trekken? Geen probleem, maar wissel wel af met dichte stevige schoenen. Er zijn tegenwoordig steeds meer merken die ook zomerschoenen met uitneembare voetbedden hebben. Ga daarvoor wel naar een goede speciaalzaak. Daar heeft u meer keuze in zomercollectie met uitneembare voetbedden. Dit kunnen bandschoenen, sandalen of zelfs hakschoenen zijn.

Sandalen dragen met steunzolen

Ook zijn er veel sandalen die u kunt dragen met steunzolen. Een aantal handige tips bij het kopen van sandalen zijn:

1. Koop sandalen met flap onder het voetbed

Sommige merken hebben onder het originele voetbed een flap onder de tenen gemaakt. Hier kun je de neus van de steunzool onder schuiven. Erg handig want dan kan de steunzool niet schuiven en heeft u de kleur van de schoen zichtbaar onder uw tenen (i.p.v. de kleur van de steunzool).

Sandaal met flap onder het voetbed

Deze sandaal heeft onder het originele voetbed een flap onder de tenen. U schuift uw steunzool onder de flap waardoor de steunzool niet meer opvalt.

2. Match de kleur van de steunzolen bij de sandaal

Geen paniek als er niet zo’n flapje aanwezig is. Match de kleur van de steunzolen niet mooi bij de sandaal? Trek er een katoenen voetkousje overheen. Zo geef je steunzool in een handomdraai een andere kleur.

3. Neem het voetbed uit

Bij het uitnemen van het uitneembare voetbed blijft er een rand van de buitenzool iets omhoog staan. Hierdoor valt de eigen steunzool mooi in de omlijning waardoor de sandaal moeilijker kan schuiven.

4. Voorkom schuivende steunzolen

Heeft u toch last van schuivende steunzolen? Plak in de sandaal en aan de onderkant van de steunzool een klittenbandje als extra houvast.

5. Schaf een paar extra paar steunzolen aan voor sandalen

Sandalen worden meestal kleiner gekocht dan dichte schoenen. Hierdoor zijn de zolen meestal te groot voor in de sandalen. Het kan dan handig zijn om een extra setje zolen aan te schaffen voor in de sandalen. De podoloog of podotherapeut kan de vorm en de kleur van de zolen aanpassen zodat het zo min mogelijk opvalt dat er een steunzool in uw sandaal ligt. Knip niet zomaar een stuk van uw bestaande zolen af. De kans is groot dat u dan de afgeknipte rand voelt zodra u de zolen weer in uw dichte schoenen doet.

6. Kies sandalen met een gesloten hiel

Sandalen met een gesloten hiel geven meer steun dan sandalen met een open hiel.

Confectie slippers als u niet veel loopt

Loopt u graag op slippers? Zolang dit geen klachten geeft is dit geen probleem op een dag dat u lekker aan het zwembad ligt of niet veel hoeft te lopen. Gaat u toch de deur uit om door de stad te slenteren of een lange wandeling te maken met de hond? Trek op deze momenten wel de goede stevige schoenen aan. Slippers geven op deze momenten te weinig steun waardoor de kans groter is dat uw klacht terugkomt of u een nieuwe voet- of houdingsklacht ontwikkelt. Het is wel belangrijk dat u af blijft wisselen met dichte stevige schoenen om terugkeer van klachten tegen te gaan.

Slippers met steunzolen op maat

Bij veel Podozorg praktijken is het mogelijk om slippers om maat te laten maken. Dit is de perfecte oplossing om klachtenvrij de zomer door te komen! Deze maatslippers kunt u zelf ontwerpen van model tot kleursamenstelling. De podoloog of podotherapeut laat uw steunzool in het voetbed van de slipper verwerken. Ondanks dat deze slippers meer steun geven dan confectie slippers, kunnen ze niet de steun en stevigheid van dichte schoenen met uw steunzolen evenaren.

Informeer hiernaar bij de Podozorg locatie bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop!

Vind een praktijk

Let op: maatslippers zijn niet bij iedere vestiging verkrijgbaar.

Over de auteur

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Podozorg Nederland. Deze groep gelijkgestemde podologen willen samen maar één ding: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen zij hun kennis middels deze publicaties.

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de (register) podoloog alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw (register) podoloog declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Bart

  “Dankzij de echo en rapportage van Podozorg ben ik succesvol geopereerd aan mijn voet. Ik ben nu weer volop aan het trainen om weer op topniveau te komen.”

 • format_quote

  Ervaring van Jacqueline

  “De podotherapeuten van Podozorg zijn bijzonder prettige zorgverleners. Ik voel me gezien en gehoord.”

 • format_quote

  Ervaring van Joyce

  “Bij Podozorg werd ik goed en deskundig geholpen. Vooraf werd een duidelijke analyse gemaakt van het klachtenbeeld.”

 • format_quote

  Ervaring van Marloes

  “Ik ervaar minder klachten zoals vermoeide benen, als ik andere schoenen heb voel ik het gelijk weer.”

 • format_quote

  Ervaring van Henriëtte

  “Ik ben erg goed geholpen, er wordt goed geluisterd en de klachten worden serieus genomen en behandeld. Ik ben erg tevreden!”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

 • Pijn onder de voorvoet

 • Hielspoor

 • Beknelde zenuw in de voorvoet

 • Pijnlijke achillespees

 • Kromme stand van de teen

 • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

 • 28 maart 2024

  Het inzetten van e-Health bij voetklachten

  E-Health biedt geavanceerde hulp bij voetklachten, versnelt herstel en verbetert therapietrouw voor duurzame gezondheid.

  Door Jacqueline Lakeman

 • 07 maart 2024

  Voetoefeningen bij hielpijn

  Effectieve rekoefeningen bij hielpijn voor verbeterde lenigheid en klachtenverlichting, aanbevolen door voetspecialisten.

  Door Ellen Karsdorp

 • 25 januari 2024

  Wintersport en voetklachten

  Tijdens de wintersport ontstaan veel voetklachten. Botbreuken, een ski-teen, neuroom van Morton en blauwe- en drukplekken zijn de meest voorkomende.

  Door Gijsbert Lalkens en Frank Henzen

 • 11 januari 2024

  Alles over beenlengte­verschil

  Ontdek alles over beenlengteverschil: wat veroorzaakt het, welke klachten geeft het en hoe wordt het behandeld?

  Door Mienke van der Goot

 • 14 december 2023

  De expertise van de therapeut

  Verken de deskundige aanpak van Podozorg's therapeuten bij het behandelen van voetklachten met gespecialiseerde technieken.

  Door David Bosman

 • 16 november 2023

  De hielspoormythe

  Leer alles over de hielspoormythe: de misvattingen, oorzaken en behandeling van hielpijn, plus tips voor zelfzorg en preventie.

  Door Lisette de Graauw