Tips voor het gebruik van uw therapiezolen

Wij geven u graag vier tips voor het gebruik van uw therapiezolen:

1

Zorg voor het gebruik van de therapiezolen voor voldoende ruimte in uw schoenen. Haal de originele binnenzool er daarom uit.

Therapiezolen bij Podozorg Nederland

2

Plaats de therapiezolen in uw schoenen. Zorg dat de bodem van de schoen vlak is zodat de steunzool niet schuin komt te liggen.

Therapiezolen bij Podozorg Nederland

3

Het kan zijn dat uw voeten, en misschien ook wel uw lichaam, moeten wennen aan correctie en ondersteuning van uw nieuwe therapiezolen. Draag de therapiezolen iedere dag en breid dit langzaam uit. Gemiddeld bent u binnen één tot twee weken gewend aan de nieuwe therapiezolen.

Therapiezolen bij Podozorg Nederland

4

Heeft u veel verschillende schoenen? Dan is het handig om extra therapiezolen te hebben want iedere schoen heeft een andere leest. Een sportschoen vraagt bovendien om een ander soort therapiezool.

Therapiezolen bij Podozorg Nederland

Meer informatie

Hieronder vind u meer informatie over uw therapiezolen. Heeft u andere vragen of wenst u meer informatie? Bel ons via telefoonnummer 085-2736200 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 • Op maat

  Niet elke schoen is geschikt voor het dragen van therapiezolen. De therapiezolen van Podozorg passen in schoenen met uitneembaar supplement. Dat zijn schoenen waarin voldoende ruimte is en met een uitneembaar voetbed. U bent zelf verantwoordelijk voor het aanschaffen van passende schoenen. Uw podoloog meet de therapiezolen op maat bij u aan. Afhankelijk van uw aandoening of klacht krijgt de therapiezool een bepaalde dikte.

 • Aanpassingen

  Het is mogelijk dat de therapiezolen na het aanmeten nog iets moeten worden aangepast. De eerste aanpassing is gratis. Eventuele verdere aanpassingen zijn voor uw rekening.

  Bij een aantal aandoeningen is na verloop van tijd een ander ontwerp van de therapiezool noodzakelijk. De kosten daarvan komen voor uw rekening. Wanneer u een extra paar therapiezolen wenst, is dit uiteraard mogelijk.

 • Garantie

  Podozorg staat garant voor kwaliteit van de eigen geleverde producten, geeft garantie op productie en materiaalfouten en op de technische levensduur van producten. Er is uiteraard géén sprake van garantie op de therapeutische werking van het product maar u mag wel een adequate prognose verwachten. Podozorg verstrekt therapiezolen op basis van de meest recente technologische inzichten en wetenschappelijk onderzoek.

  Soms is een verdere aanpassing van de therapiezool vereist of zijn aanvullende zorgproducten noodzakelijk.

 • Vergoeding

  De vergoeding van therapiezolen is afhankelijk van het aanvullende pakket van uw zorgverzekering. Podozorg kan u informeren over de reguliere vergoedingen die zorgverzekeraars hanteren maar kan niet beoordelen of uw zorgverzekering een vergoeding uitkeert voor de zorg die u ontvangt. Raadpleeg uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekering voor uw vergoeding.

 • Uw mening telt

  Podozorg streeft ernaar de best mogelijke zorg te leveren. Uw ervaring helpt ons om onze zorg en dienstverlening voortdurend te verbeteren. Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen, of het nu gaat om een compliment, een suggestie, een tip of misschien wel een klacht. Wij stellen uw mening zeer op prijs. Stuur een e-mail naar mijnmening@podozorg.nl en laat het ons weten.

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de (register) podoloog alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw (register) podoloog declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Stella

  “Graag wil ik u bedanken voor de toegestuurde nieuwe steunzolen, ze passen uitstekend. De zolen werden daarnaast erg snel verstuurd, al binnen drie dagen!”

 • format_quote

  Ervaring van Pieter

  “Als je rugklachten hebt zou ik deze podoloog 100 van de 100 keer aanbevelen!”

 • format_quote

  Ervaring van Lara

  “Vandaag voor de 2e keer bij Podozorg geweest. Voeten en zooltjes goed bekeken en podoloog concludeerde dat er nog meer resultaat behaald kan worden.”

 • format_quote

  Ervaring van Sija

  “Na een week steunzolen dragen had ik al minder pijn. Nu gaat het super goed en kan ik weer kilometers lopen zonder pijn.”

 • format_quote

  Ervaring van Leonie

  “Ik ben meerdere malen top geholpen! Ze hebben veel passie en kennis van hun vak. Podozorg kijkt ook verder dan alleen de klacht en denken echt mee.”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

 • Pijn onder de voorvoet

 • Hielspoor

 • Beknelde zenuw in de voorvoet

 • Pijnlijke achillespees

 • Kromme stand van de teen

 • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

 • 28 maart 2024

  Het inzetten van e-Health bij voetklachten

  E-Health biedt geavanceerde hulp bij voetklachten, versnelt herstel en verbetert therapietrouw voor duurzame gezondheid.

  Door Jacqueline Lakeman

 • 07 maart 2024

  Voetoefeningen bij hielpijn

  Effectieve rekoefeningen bij hielpijn voor verbeterde lenigheid en klachtenverlichting, aanbevolen door voetspecialisten.

  Door Ellen Karsdorp

 • 25 januari 2024

  Wintersport en voetklachten

  Tijdens de wintersport ontstaan veel voetklachten. Botbreuken, een ski-teen, neuroom van Morton en blauwe- en drukplekken zijn de meest voorkomende.

  Door Gijsbert Lalkens en Frank Henzen

 • 11 januari 2024

  Alles over beenlengte­verschil

  Ontdek alles over beenlengteverschil: wat veroorzaakt het, welke klachten geeft het en hoe wordt het behandeld?

  Door Mienke van der Goot

 • 14 december 2023

  De expertise van de therapeut

  Verken de deskundige aanpak van Podozorg's therapeuten bij het behandelen van voetklachten met gespecialiseerde technieken.

  Door David Bosman

 • 16 november 2023

  De hielspoormythe

  Leer alles over de hielspoormythe: de misvattingen, oorzaken en behandeling van hielpijn, plus tips voor zelfzorg en preventie.

  Door Lisette de Graauw